PERSBERICHT

Op de expositie zijn 23 werken van Adriaan Nieuwenhuis te zien. Techniek: olie-verf/mixed media op doek.

In de ontwikkeling van de werken van Adriaan is het voortdurende aftasten van de schildertechnische mogelijkheden een constante factor. Door deze beheersing van de materie ontstaat een gelaagdheid op de doeken die complexer wordt naarmate Adriaan wisselende technieken toepast. Door insnijdingen te verrichten in de bovenlaag en later het schildersproces te hervatten, krijgen de schilderijen een bijkans sacrale uitstraling.

De locatie van de expositie is een weloverwogen keuze van Adriaan Nieuwenhuis. In zijn atelier te Eext heeft hij in een tijdsbestek van ruim zes jaar, na een abrupt afscheid, schilderijen gemaakt over de onvergankelijkheid en intensiteit van intermenselijke verhoudingen.

De curator van deze tentoonstelling Hans van der Mark heeft voor een ongebruikelijke werkwijze gekozen door nagenoeg geen selectie van de kunstwerken toe te passen en de uitnodigende locatie als ijkpunt te beschouwen om emoties en cerebrale waarnemingen alle ruimte te geven. De toeschouwer beslist en beargumenteert in letterlijke zin zijn keuze!

 

' In de ademhaling van de tijd'

zes jaar werk in een serie

Afbeeldingen van deze expositie
klik hier

home about me painting drawing sculpting objects exhibition links

Overzicht van de kleine tentoonstelling in het gastenverblijf. klik de foto's

signature_adriaan

Openingstoespraak Gedeputeerde Rein Munniksma
door Lex Nieuwenhuis klik hier

Sferische impressie van de expositieruimte
door Lex Nieuwenhuis klik hier


Podium 30 is een live Zondag 24 oktober om 11.00 interview In Podium 30 op radio Drenthe
Podium 30 is een live cultuurprogramma gepresenteerd door Lukas Koops.
www.rtvdrenthe.nl

De opening van de expositie
‘In de ademhaling van de tijd’
werd druk bezocht. Er is veel belangstelling voor het werk. Een schilderij zal in de toekomst verhuizen naar Louisiana in de USA.
Voor een foto-impressie van de opening klik hier

Tv uitzending
Donderdag 7 oktober werd op TV Drenthe in het programma Bartissimo een item gewijd onze expositie 'In de ademhaling van tijd'

In Bartissimo is te zien hoe we de tentoonstelling inrichten in de boerderij aan de Hoofdstraat in Eext. Een niet zo alledaagse tentoonstellingsruimte.

ENTARTETE KUNST, een gedachtengang over cultuur en kunst
door Adriaan Nieuwenhuis klik hier